به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم دارد ادامه بازیهای مرحله گروهی این فصل لیگ قهرمانان آسیا را اواخر تیر و اوایل مرداد با شکل و شمایلی متفاوت از همیشه برگزار کند تا با وجود بحران کروناویروس ACL۲۰۲۰ ناتمام باقی نماند. استدلال برگزاری رقابتها در این فصل از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به قراردادهای اسپانسرینگ و جرایم سنگین فسخ این قراردادها برمیگردد که لطمه جبرانناپذیر مالی به AFC و کل فوتبال باشگاهی آسیا وارد میکند. ویندسور جان دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا چند روز قبل رسماً به این موضوع واکنش نشان داد و مدعی شد سیاستگذاری جدید این است که بازیها به هر شکل ممکن به پایان برسد.
در پی این صحبتها و نشستهای متعددی که در کمیته برگزاری ACL با نماینده کشورهای حاضر در این تورنمنت برگزار شد در نهایت از مقر AFC خبر رسید ادامه فصل لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰ از اواخر تیر یا اوایل مرداد با ورود به ماه میلادی آگوست استارت میخورد. این تایم زمانی بعد از مشاورههای متفاوت با ارگانهای بهداشتی در سطح قاره اتخاذ شذ تا جایی که سران کنفدراسیون به فدراسیونهای مختلف آسیایی وعده دادند در این برهه کروناویروس کاملاً تحت کنترل نظام پزشکی کشورها درخواهد آمد، اما با این وجود شکل برگزاری بازیها به سالهای پایانی جام باشگاههای آسیا و متمرکز برگزار شدن این رقابتها برخواهد گشت تا به این ترتیب کنترل تیمها در محیطی امن راحتتر پیش برود.
ایده کنفدراسیون آسیا و کمیته برگزاری ACL میزبانی از تیمهای چهارگروه در غرب و شرق در چهار کشور است. این ایده هم موافقانی دارد هم مخالفانی که براساس صحبتهای دبیرکل AFC میتوان اینگونه برداشت کرد که همه طرفین ماجرا به جمعبندی مثبتی رسیدند. در این بین برخلاف کشورهای شرقی، اما در غرب قاره کهن در خصوص اینکه کدام کشورها میزبان باشند هنوز اتفاق نظری وجود ندارد تا جایی که برخی رسانههای حاشیه خلیج فارس با دامن زدن به این ماجرا از جنگی جدید میان برخی کشورها از جمله ایران و عربستان در خصوص انتخاب گزینه مدنظرشان برای میزبانی متمرکز خبر دادند. به نوشته اسپورت کا عربستان سران AFC در حال حاضر چهار گزینه برای میزبانی بازیهای این منطقه مد نظر دارند که دوحه قطر، کویت پایتخت کویت، دبی امارات و مسقط در عمان این گزینهها هستند.
در این بین از بین دبی و کویت یکی احتمالاً کنار خواهد رفت که گفته میشود شانس دبی برای خروج از گزینهها براساس مخالفت وزارت بهداشت امارات برای میزبانی تورنمنتها بیشتر است. از همین رو از بین سه گزینه مدنظر ایرانیها روی میزبانی دوحه و کویت نظر مثبت دارند، اما سعودیها به جای دوحه قصد دارند با اعمال فشار مسقط و کویت را انتخاب و معرفی کنند. جنگ انتخاب دوحه یا مسقط از سوی نمایندههای ایران و عربستان به سوژهای مهم در این روزها تبدیل شده تا جایی که این جنگ پشت پرده آن هم در روزهایی که مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا در کوالالامپور نیمه تعطیل محسوب میشود میتواند باعث بازگشت زودهنگام سران کنفدراسیون پشت میزهای خود برای تصمیمگیری نهایی شود.